Et prosjekt av

Logo for Økologisk Norge

Skolehager i Norge

Meny
Hamburger-meny-ikon
Håndbok i å starte skolehage
Ressursbibliotek
Dyrkningsleksikon
Kart
  • Nyttige lenker
  • Om prosjektet og nettsiden
  • Bestill håndboka
  • Kontakt oss

Lukk

Tilbake til ressursbibliotek

Sortèr potet og spis de!

Gå til ekstern ressurs

Kategorier

Barnehage
Barneskole
Undervisningsaktivitet
Naturfag

Gå til ekstern ressurs
Bruk potetene i mattetimen! Her sorterer vi poteter, gulrøtter eller andre grønnsaker etter størrelse. Lag deilige oppblåste poteter når sorteringen er ferdig!

Dette trenger du:


Poteter eller andre grønnsaker fra skolehagen

Hvis de skal spises:

  • Krydder og salt
  • Fjøl, kniver, ovn og bakepapir

Slik gjør du:

Gi en potet til hvert barn/gruppe etter hvor mange poteter og barn det er.

Potetene legges etter hverandre etter størrelse fra liten til stor.
Finn ut hvor din potet skal ligge.
Bruk begreper som først, sist, i midten, forrest, bakerst, mellom osv..
Oppgaven kan utvides ved å veie potetene. Hvilken potet er tyngst, lettest?


Her er en oppskrift fra frukt.no på oppblåste poteter:

Oppblåste poteter

Tid: 20-40 min

INGREDIENSER

8 poteter - litt store
2 ss olje
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss hakket frisk timian

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 grader.
Vask potetene og del dem i båter. Legg dem i en bolle med olje, salt, pepper og timian.
Legg deretter potetbåtene på et bakebrett med bakepapir.
Bak potetbåtene i 20-30 minutter til de blåser seg litt opp og er gylne.
NB. Alle ovner er forskjellige, så følg med selv.